Uspešna projektna prijava v Erasmus+ KA220-ADU – Cooperation partnerships in adult education

3. 11. 2021 je Cmepius objavil seznam odobrenih vlog za nepovratna sredstva v akciji KA220-ADU, razpis Erasmus+ 2021, kjer smo bili uspešni s prijavo »A creative social prescription approach: promoting wellbeing of persons of older age through creativity-based intergenerational activities« (Creation POP).

Na podlagi raziskav, ki priznavajo pozitivne učinke ustvarjalne umetnosti na zdravje in dobro počutje (Dunphy, Baker, Dumaresq et al, 2019), želi ta projekt oblikovati in razviti program ustvarjalne delavnice, s pomočjo katerih bodo starejši odrasli odkrivali svoj glas, svojo vlogo, vidike vključevanja in dosegli večjo socialno vključenost.

Projekt “Ustvarjalni socialni recept: spodbujanje dobrega počutja starejših generacij z medgeneracijskimi dejavnostmi, ki temeljijo na ustvarjalnosti”. Creation POP bo raziskal, oblikoval in ponudil nove in učinkovite načine vključevanja starejših odraslih v družbo z medgeneracijskim učenjem in uporabo gledališča. V projektu se veselimo sodelovanja s partnerji: Izobraževalni center Geoss d.o.o. iz Slovenije, DUBLIN CITY UNIVERSITY iz Irske, LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY iz Finske, CESIE iz Italije in Associacio La Xixa Teatre iz Španije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja