Uradni zaključek projekta Erasmus+ KA2: Celostni pristop za uspešno integracijo migrantov

Dne 31. avgusta 2018 se uradno zaključuje izvajanje projekta v okviru programa Erasmus+ KA2, z naslovom “Celostni pristop za uspešno integracijo migrantov”.

Dvoletni projekt je koordinirala Socialna zbornica Slovenije. v projektu sta sodelovala tudi dva slovenska partnerja in sicer Center za poklicno izobraževanje (CPI) in Gerontološki raziskovalni inštitut (GeRI). Kot tuji partnerji so sodelovali Hrvatski crveni križ, SOS Detsko selo Makedonija in Internationaler Bund e.V., IB Süd, iz Nemčije.

Projektno sodelovanje je bilo zelo uspešno, saj smo v projektu uspeli realizirati vse načrtovane projektne rezultate. Še več, v projektu smo celo s sodelovanjem presegli pričakovanja, saj smo uspeli izdelati celostni model integracije migrantov, kar je tovrstna socialna inovacija v slovenskem strokovnem okolju. Projekt je bil interdisciplinarno zasnovan in pomeni dodano vrednost v integraciji migrantov na številnih področjih družbenega delovanja in integracije migrantov: na področju socialnega in zdravstvenega varstva, na področju izobraževanja in trga dela, na področju psihosocialne pomoči in socialne integracije.

VSI PROJEKTNI REZULTATI SO DOSEGLJIVI NA:

https://www.szslo.si/celostni-pristop-za-uspesno-integra

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja