Slavnostni zaključek projekta Demenca

Slavnostni zaključek projekta “Več in še več o demenci: programi izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence v slovenskem okolju”, ki ga je koordinirala Socialna zbornica Slovenije skupaj s konzorcijskimi partnerji, je bil v petek 14. septembra 2018. Projekt je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Dogodek je potekal v Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije. Slavnostna govornica je bila ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, predstavniki vseh konzorcijskih partnerjev in domov za starejše, ki so gostili predavanja. Prav tako so bili na dogodek povabljeni vsi predavatelji.

Vsem predavateljicam in predavateljem so se iskreno zahvalili in podelili posebne zahvale in darila. Iz Gerontološkega raziskovalnega inštituta sta pohvalo za sodelovanje v projektu prejela dr. Barbara Grintal in dr. Nikolaj Lipič. Predavala sta o socialno gerontoloških aspektih demence.

Ob tej priložnosti je Socialna zbornica Slovenije postala tudi “Demenci prijazna točka”. Po besedah ge. Štefanije L. Zlobec, predsednice Spominčice – Alzhaimer Slovenija, je to že 55. demenci prijazna točka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja