Uradni začetek projekta “Socialna aktivacija – priložnost za zaposlitev”

V četrtek 30. avgusta 2017 je na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Barbara Grintal, direktorica Gerontološkega raziskovalnega inštituta, podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta “Socialna aktivacija – priložnost za zaposlitev”, ki je bil odobren na podlagi javnega razpisa izvajanja projektov dolgih programov socialne aktivacije in zaposlitvenih programov.

Projekt je namenjen vključevanju in socialni aktivaciji dolgotrajno brezposelnih oseb in prejemnikov denarne socialne pomoči s področja Domžal in Kamnika. Projekt se bo izvedel za dve skupini  in sicer skupaj v obsegu 22 mesecev. V vsaki skupini bo do 20 udeležencev, ki bodo skozi različne izobraževalne, socialne in delovne aktivnosti pridobili različne socialne, funkcionalne in delovne kompetence.

Cilj projekta je, da se udeleženci bodisi redno zaposlijo, bodisi vključijo v javna dela ali se vključijo v programe izobraževanja in usposabljanja. Izobraževanje bomo pričeli izvajati v drugi polovici meseca oktobra 2017 skupaj s projektnim partnerjem Domom upokojencev Domžale.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja